Mazda dnes oznámila, že CarPlay a Android Auto jsou nyní k dispozici jako součást aktualizace pro vybrané modely z roku 2014 a novější vybavenými informačním systémem Mazda Connect ve Spojených státech.



Aktualizace nainstalovaná prodejcem má navrhovanou cenu 199 dolarů plus náklady na práci a zahrnuje jak hardwarové, tak i softwarové komponenty. Způsobilá vozidla budou také vybavena rychlejším nabíjecím USB portem. Zákazníci si mohou naplánovat schůzku s autorizovaným prodejcem společnosti Mazda. Aktualizace trvá přibližně dvě hodiny. CarPlay a Android Auto budou také předinstalovány ve vozech Mazda6 vyrobené v listopadu 2018 nebo později, s výjimkou modelu Sport, ve Spojených státech.

Ti, kteří si koupili v roce 2018 vůz Mazda6, se mohou rozhodnout pro možnost aktualizace bez poplatku. CarPlay a Android Auto jsou také předinstalovány v modelech Mazda CX-9 a Mazda CX-5 v USA. CarPlay je software Apple, který umožňuje uživatelům přístup k řadě aplikací z displeje vozidla, jako jsou zprávy, Mapy, Apple Music, Podcasty, Spotify, SiriusXM Radio, Pandora, WhatsApp, Slacker Radio, Stitcher a od iOS 12 i Google Maps a Waze.

 
Zdroj: macrumors.com