Analytik Ming-Chi Kuo  předpovídá, že Apple přestane používat technologii z tekutých krystalů (LCP) a posune se k nové technologii Modified PI pro výrobu antény. Kuo říká, že Apple má několik důvodů, proč tuto změnu udělat.



Jedním z nich je prý to, že je obtížnější sehnat další dodavatele LCP kvůli složitému výrobnímu procesu. Kuo dále říká, že LCP je více křehký než alternativy, a proto má problémy s výrobou a zrychlení této výroby by mohlo potenciálně snížit výkon antény. Pokud jde o výkon Modified PI antény, Kuo říká, že výkon může být stejně dobrý jako u LCP díky lepšímu fluoridovému vzorci. Kuo předpovídá, že iPhony v roce 2019 budou mít čtyři MPI antény a dvě LCP antény.

V současné době jsou iPhone XR, iPhone XS a iPhone XS Max vybaveny šesti anténami LCP. Počet dodavatelů pro MPI antény pro iPhone 2019 bude podle Kua pět. LCP antény, které se budou používat v iPhonech 2019, budou dodány výhradně japonským dodavatelem, tvrdí Kuo. Pro průměrného spotřebitele tato změna není příliš významná. Kuo říká, že jak LCP, tak MPI budou pracovat s technologií 5G.

Zdroj: 9to5mac.com