Apple konečně představil svůj dlouho očekávaný nový MacBook Air. Jak jsme očekávali, nový MacBook Air obsahuje port USB-C. Zatímco přechod na USB-C je pro některé uživatele MacBook Air nezvyklý, otevírá to možnost pro spoustu různých příslušenství.



Jedna důležitá věc, kterou si všimnete je, že oba porty USB-C na novém počítači MacBook Air jsou schopny Thunderbolt 3. Pro srovnání port USB-C v MacBooku o velikosti 12-palců dosahuje rychlosti 5 Gb/s, zatímco port Thunderbolt 3/USB-C v Retina MacBook Air dosahuje maximum 40 Gb/s a ​​podporuje rozhraní USB 3.1 Gen 2.

Rozbočovače USB-C a Thunderbolt 3

Pro MacBook Air budete chtít něco relativně malého, co budete moci snadno vzít s sebou. My doporučujeme 8-portový rozbočovač VAVA USB-C. Tento rozbočovač je celkem malý, ale obsahuje HDMI, 3 USB-A porty, slot pro karty SD, slot pro karty microSD, USB-C a 1Gbps Ethernet. Je to cenově dostupný, všestranný a přehledný USB-C rozbočovač, který nebude zabírat příliš mnoho místa navíc v tašce. Koupit si ho můžete na Amazonu za 59,99 dolarů. Stojí za zmínku, že Apple prodává svůj vlastní USB-C rozbočovač za 60 dolarů s USB-C vstupem, HDMI a USB-A. Není to tak všestranné, jako mnoho možností třetích stran, ale pokud chcete něco přímo od společnosti Apple, je to dobrá volba.

Jiné rozbočovače USB-C pro MacBook Air:

Oblíbenou možností je také dokovací stanice Cable Matter Thunderbolt 4. Ta je vybavena výkonem 60 W, HDMI 2.0, čtečkou karet SD, 5 USB-A porty, 2 porty Thunderbolt 3 a Gigabit Ethernet. Koupit si ho můžete za 249,99 dolarů na Amazonu.

Displeje

Apple říká, že nový MacBook Air dokáže pracovat s jedním externím displejem s rozměry 5120×2880 nebo dvěma externími displeji o rozměrech 4096×2304. Nejlepší volbou pro mnoho fanoušků Apple je LG UltraFine 5K, který Apple prodává za neuvěřitelných 1 299 dolarů. Zatímco displej měl své vady na začátku, je to velmi dobrá volba pro uživatele Macu. LG UltraFine 5K nabízí tři další porty USB-C a port ThunderBolt 3 pro video a napájení. Jednou z dalších možností je LG 27UD88-W, což je 27palcový 4K displej s konektorem USB-C. Nejde o nejatraktivnější design, ale je to displej, který je mnohem dostupnější stojí 545,94 dolarů na Amazonu.

Nabíječky

Náš top výběr pochází od jednoho z našich oblíbených výrobců příslušenství Anker. Jeho přenosná nabíječka PowerCore+ s 26 800mAh může poskytnout dodatečnou životnost baterie vašeho MacBooku Air, když jste na cestách, stejně jako vašemu iPhonu nebo iPadu. Je k dispozici za 129,99 dolarů na Amazonu.

Ostatní kabely a příslušenství

Apple také začal prodávat svou nabíječku pro Apple Watch s USB-C konektorem. Je to dokonalý společník na cestách jen za 29 dolarů. Dalším potřebným doplňkem je jednotka flash USB-C. Jsme velcí fanoušci SanDisk 128GB, který stojí pouhých 32,76 dolarů.

Zdroj: 9to5mac.com