Apple byl žalován společností Fintiv, která se označuje za novou společnost vytvořenou zkušenými lidmi. Tato společnost tvrdí, že služba Apple Pay porušuje patent, který společnost Fintiv vlastní.



Společnost Fintiv byla založena v roce 2018 a zaměstnává 11 až 50 zaměstnanců v odvětví mobilních plateb a marketingu. Konkrétně se patent zabývá ukládáním a používáním digitálních údajů v mobilním zařízení, pokud jde o fakturační smlouvy nebo nákupy online. Apple, bez povolení nebo licence od společnosti Fintiv, v současnosti  porušuje přinejmenším nároky 11, 18 a 23, včetně výroby, prodeje a nabízení za účelem prodeje.

Produkty porušující tato autorská práva zahrnují zařízení iPhone (včetně iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XS, XS Max) včetně Apple Watch Series 1, Series 2, Series 3 a Series 4) a aplikace Peněženka. Samozřejmě Apple byl již předtím několikrát žalován patentovým trollem. V červenci byl žalován za údajné porušení patentů kvůli rozpoznání řeči Siri. Před tím byla společnost žalována kvůli funkci „Nerušit“ společností SMTM Technology, která vlastnila patenty týkající se neaktivního režimu mobilního zařízení.

Zdroj: 9to5mac.com