Společnost Apple dnes oznámila, že její platforma pro umělce Apple Music Connect bude brzy ukončena. V dopise Apple uvedl, že umělci již nebudou moci přidávat příspěvky, přičemž funkce je nyní odstraněna ze stránek interpretů a na kartě „Pro vás“ v Apple Music.



Apple říká, že veškerý obsah nahraný dříve, který jste nahráli, zůstane v Apple Music do 24. května 2019: „V Apple Music jsme provedli několik změn, o kterých bychom vám rádi řekli. Neustále hledáme způsoby, jak zvýšit naše zaměření na umělce a pomoci jim lépe se spojit s fanoušky. Takže jsme přidali do stránek interpretů zcela nový vzhled a přidali jsme nové rádio interpretů. Dnes zjednodušujeme vyhledávání hudby odstraněním funkce Connect ze stránek interpretů.

To znamená, že od 13. prosince 2018 již nebudete moci uveřejnit příspěvek, ale veškerý obsah, který jste předtím nahráli, bude možné vyhledávat až do 24. května 2019. Jsme také nadšení z nejnovější beta verze aplikace Apple Music for Artists, která vám dává vše, co potřebujete. Dokonce můžete nahrát vlastní fotografii, kterou můžete použít na stránce interpreta.“

Zdroj: macrumors.com