Apple tento týden vydal iTunes 12.8.1. Drobná aktualizace řeší problém, který zabraňuje aplikaci iTunes streamování do reproduktorů AirPlay třetích stran a obsahuje další drobné vylepšení.



Všichni, kteří používají OS X Yosemite 10.10.5, by však nyní iTunes neměli aktualizovat, protože uživatelé napříč fórami MacRumors, Twitter, Reddit a Stack Exchange hlásí, že aktualizace nějak narušuje Safari 10.1.2, nejnovější verzi prohlížeče. Po aktualizaci někteří uživatelé narazili na následující chybovou zprávu při otevírání Safari na OS X Yosemite: „Safari nelze otevřít z důvodu problému. Kontaktujte vývojáře, abyste se ujistili, že Safari pracuje s touto verzí systému mac OS X. Bude pravděpodobně nutné aplikaci znovu nainstalovat. Nezapomeňte si nainstalovat všechny dostupné aktualizace pro aplikaci.“

Jeden uživatel na serveru Stack Exchange se domnívá, že aktualizace iTunes 12.8.1 může aktualizovat program MobileDevice.framework v /System/Library/PrivateFrameworks/ na verzi, která není kompatibilní se Safari 10.1.2, ale příčina není zcela jasná. Oznámili jsme problém společnosti Apple a zeptali jsme se, zda a kdy bude k dispozici oprava. Mezitím můžete použít alternativní prohlížeč, jako je Firefox nebo aktualizovat na novější verzi macOS – samozřejmě, ti, kteří stále používají OS X Yosemite, pravděpodobně nechtějí nebo nemohou aktualizovat.

Zdroj: macrumors.com