Apple vydal druhou beta verzi macOS Mojave 10.14.3, watchOS 5.1.3, iOS 12.1.3 a tvOS 12.1.2 vývojářům. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové a jak můžete tyto beta verze nainstalovat.



Beta verze iOS 12.1.3 ve skutečnosti obsahuje stejný obsah, který byl určen pro beta verzi iOS 12.1.2. Zdá se, že Apple vylepšil iOS 12.1.2, aby zahrnovala některé opravy chyb a změny softwaru v Číně. Apple byl nucen vydat iOS 12.1.2 dřív, než čekal poté, co čínský soud rozhodl 10. prosince, že některé iPhony porušují dva patenty Qualcomm týkající se změn velikosti a přeformátování fotografií. Soud vydal předběžný zákaz prodeje iPhonů, což vedlo společnost Apple k vylepšení softwaru v Číně. Apple změnil způsob, jakým se aplikace zavírají, když přejedete prstem nahoru na otevřené aplikaci. Zatím nevíme, jaké funkce jsou zahrnuty a v původní verzi iOS 12.1.2, která byla jejím předchůdcem nebyly nalezeny žádné významnější změny.

Pravděpodobně se ale zaměřuje na drobné změny, opravy chyb a vylepšení operačního systému. Apple také vydal tvOS 12.1.2 pro vývojáře. Aktualizace tvOS jsou obvykle malé a zaměřují se spíše na opravy a vylepšení chyb než na změny. Apple bohužel neposkytuje žádné informace o tom, co je obsaženo v aktualizacích tvOS, takže po instalaci nové beta verze nemusíme objevit nic nového. Mimo toho byla zveřejněna i aktualizace macOS Mojave pro vývojáře. Zatím nevíme, jaké vylepšení přinese, ale pravděpodobně bude obsahovat také opravy chyb a vylepšení výkonu pro problémy, které nebyly řešeny v aktualizaci macOS Mojave 10.14.2. Jako malá aktualizace 5.1.x se watchOS 5.1.3 pravděpodobně zaměřuje na řešení otázek, které nebyly odstraněny ve watchOS 5.1.2.

iOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

tvOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Mojave:

  • Předvolby systému > Aktualizace softwaru.

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).
Zdroj: macrumors.com