Apple dnes vydal iOS 12.1.2, čtvrtou aktualizaci operačního systému iOS 12 od jejího vydání v září. iOS 12.1.2 přichází jen dva týdny po vydání iOS 12.1.1 a jeden týden poté, co Apple vydal iOS 12.1.2 vývojářům.



Podle poznámky k vydání aktualizace obsahuje chybu, která se zaměřuje na řešení problémů s aktivací eSIM a problému, který mohl ovlivnit mobilní připojení v Turecku pro iPhone XR, iPhone XS a iPhone XS Max. Apple před oficiálním vydáním aktualizace často vydává více než jednu beta verzi, je tedy pravděpodobné, že iOS 12.1.2 opravuje nějakou chybu, kterou bylo nutné vyřešit rychle. Dnešní aktualizace také řeší problém s porušováním patentů společnosti Qualcomm.

Čínský soud minulý týden vydal zákaz prodeje iPhonů v některých zařízeních v Číně poté, co rozhodl, že Apple porušil dva patenty Qualcomm týkající se změn velikosti a přeformátování fotografií a správy aplikací pomocí dotykové obrazovky při používání aplikací. Apple uvedl, že vydá aktualizaci softwaru pro uživatele v Číně, aby řešila funkce, které se týkají těchto dvou patentů. Aktualizace je dostupná pouze pro iPhone. Pro instalaci stačí klepnout na Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru.

Zdroj: macrumors.com