Zatímco Apple Watch můžete obvykle vrátit do 14 dnů, Apple vyhoví žádostem o vrácení peněz při chybě související s funkcemi zdraví srdce až do 45 dní po zakoupení, podle interního dokumentu získaného společností MacRumors.



Podle tohoto dokumentu Apple Store předá tyto požadavky do Apple Support, takže zákazníci budou muset kontaktovat společnost Apple telefonicky, emailem nebo pomocí online chatu, aby zahájili proces vrácení peněz. Funkce zdraví srdce zahrnují nadcházející funkci EKG na modelech Apple Watch Series 4 a oznámení o nepravidelném srdečním rytmu na modelech Apple Watch Series 1 až Series 4. Samostatný dokument společnosti Apple získaný MacRumors naznačuje, že funkce EKG bude k dispozici ve watchOS 5.1.2. Dokument společnosti Apple neposkytuje žádné další podrobnosti, takže není jasné, proč Apple poskytuje čas až 45 dní na vrácení peněz.

Možná je to proto, aby poskytl zákazníkům dost času na to, vyzkoušet si novou funkci. Apple upozorňuje na to, že funkce EKG není určena jako diagnostické zařízení nebo pro to, aby nahradila tradiční diagnostické metody a neměla by být používána k monitorování nebo sledování stavu nemocného nebo ke změně léků bez předchozího rozhovoru s lékařem. Chcete-li použít funkci EKG, stačí položit prst na digitální korunku. Čtení je dokončeno za 30 sekund. EKG a jiná data najdete v aplikaci Zdraví na spárovaném iPhonu se systémem iOS 12.1.1 nebo novějším.

Zdroj: macrumors.com