Apple začal prodávat svůj dlouho očekávaný průhledný kryt na iPhone XR na Apple.com a na mnoha Apple Store po celém světě. Pouzdro stojí 1 190 Kč a objednávky jsou odhadovány na dodání v průběhu několika dní.



Apple tvrdí, že pouzdro je vyrobeno ze směsi čirého polykarbonátu a ohebných TPU plastů, s povlakem odolným proti poškrábání, který je aplikován na vnější i vnitřní stranu. Průhledný design je vhodný vzhledem k tomu, že iPhone XR je k dispozici v různých barvách, jako je žlutá, modrá, bílá, korálová a (PRODUCT) RED. Apple popisuje pouzdro:
„Tenké, lehké a snadno se uchopí – toto pouzdro vám umožní vychutnat si vzhled iPhone XR a zároveň mu poskytnout dodatečnou ochranu. Je také vytvořen kombinací opticky čirého polykarbonátu a flexibilních materiálů TPU, takže je vhodný pro snadné použití. Na povrchu je povlak odolný proti poškrábání aplikován nejen do exteriéru, ale i do interiéru.“ Jedná se o první pouzdro přímo od Apple, které je k dispozici pro iPhone XR od jeho uvedení na trh 26. října.

Zdroj: macrumors.com