Lightning/USB-C kabely, které jsou certifikovány společností Apple, by měly být k dispozici od vybraných výrobců příslušenství třetích stran již na začátku příštího roku.



Minulý týden společnost Apple informovala členy svého licenčního programu Made for iPhone nebo MFi, že je nyní možné vyrábět kabely Lightning/USB-C pro nabíjení a synchronizaci. Tyto kabely vyžadují nový Lightning konektor s číslem dílu C94, který nyní mohou objednat členové programu Made for iPhone. Apple ho prodává oprávněným výrobcům za 2,88 dolarů a odhaduje se, že bude dodán za šest týdnů, podle dokumentace sdílené s firmou MacRumors na internetových stránkách společnosti Hong Kong ChargerLab.

To znamená, že výrobci příslušenství třetích stran, kteří jsou zapsáni do programu Made for iPhone, jako jsou Anker, Aukey, Belkin a Incipio, by měli mít konektor nezbytný pro vytvoření kabelů s certifikátem MFi do poloviny ledna, kabel by mohl být tedy k dispozici pro zakoupení do února nebo března. Největší výhodou těchto kabelů od třetích stran je to, že mnoho z nich bude pravděpodobně mnohem levnější než od Apple, a přitom stále bude splňovat standardy Apple pro výkon v rámci programu Made for iPhone. Mnoho kabelů třetích stran bude pravděpodobně také trvalejší díky pletenému kabelu.

Zdroj: macrumors.com