CNBC a Reuters dnes oznámily, že Fuzhou Intermediate People’s Court udělil zákaz dovozu zařízení od iPhone 6s až do iPhone X do Číny poté, co soud zjistil, že tato zařízení porušila dva patenty společnosti Qualcomm.



To by mohlo mít za následek, že tyto modely nebudou k dispozici v Číně. Nicméně ve vyjádření k těmto publikacím společnost Apple uvedla, že všechny modely zůstávají k dispozici pro zákazníky v Číně: „Pokus společnosti Qualcomm zakazovat naše výrobky je dalším zoufalým krokem společnosti, jejíž nezákonné praktiky jsou vyšetřovány po celém světě. Všechny modely zůstávají k dispozici pro naše zákazníky v Číně. Společnost Qualcomm uplatňuje tři patenty, které dosud nikdy nebyly platné, včetně těch, které již byly zrušeny. Všechny naše právní možnosti budeme prosazovat prostřednictvím soudů.“
První patent Qualcomm údajně umožňuje uživatelům upravovat a přeformátovat velikost a vzhled fotografií, zatímco druhý se týká správy aplikací pomocí dotykové obrazovky při prohlížení a navigaci aplikací.

Zdroj: macrumors.com