Studená obchodní válka mezi Čínou a USA, pokračuje v dalších krocích a to tím, že čínské společnosti vyzývají k bojkotu společnosti Apple. Vše má návaznost na nedávné zatčení finančního ředitele společnosti Huawei, který byl zatčen v Kanadě na základě rozkazu amerického donucovacího orgánu.



Čínské společnosti nabízejí svým zaměstnancům dotace na nákup smartphonů Huawei a chtějí tím bojkotovat produkty společnosti Apple.

Dotace se pohybuje od 10 do 20 procent, přičemž některé společnosti dokonce kompenzují plnou cenu zařízení. Více než 20 čínských společností, mezi něž patří např. Společnosti Shanghai Youluoke Electronic Technology a Technology Fuchun, se Weibo a další platformy sociálních médií v Číně. Ty také oznámili, že budou kupovat i další produkty od společnosti Huawei pro své podniky. Celkově společnost Huawei získala podporu od více než 200 čínských firem.

Technologie Fuchun oznámila, že bude mít každý ze svých 200 zaměstnanců kdekoli mezi 100 až 500 juanů jako náhradu za nákup smartphonu Huawei před koncem roku 2018. Některé společnosti hrozí, že zadrží bonusy svým zaměstnancům za nákup produktů společnosti Apple.

Huawei také získala podporu od Komunistické strany a Komunistické ligy mládeže, které povzbuzují čínské podniky, aby dotovaly nákup produktů Huawei pro své zaměstnance.

Zdroj: iphonehacks.com