Pořízení Apple Watch může být skvělý způsob, jak přestat kontrolovat váš iPhone příliš často, ale přesunutí všech vašich výstrah na Apple Watch může být nepříjemné. V dnešním článku si ukážeme, jak tyto oznámení můžete spravovat.



Aktualizujte watchOS
Ujistěte se, že používáte nejnovější verzi watchOS, což je software, který ovládá vaše Apple Watch. Některé funkce vyžadují novější verzi a všechny funkce fungují nejlépe, když jsou vaše Apple Watch aktuální. Také je dobré zjistit, který model máte. Některé funkce vyžadují novější Apple Watch, i když máte nejnovější aktualizaci.

Tichý režim

Prvním krokem ke správě oznámení je vědět, jak zapnout a vypnout tichý režim. Jednoduše přejeďte prstem nahoru, abyste získali přístup k Ovládacímu centru. Klepnutím na ikonu zvonku přepnete Tichý režim. Apple Watch vás budou budou tiše upozorňovat pomocí vibrací. Můžete také kliknout na Digitální korunku a přejít do aplikace Nastavení (ikona ozubeného kola) a vyhledat Zvuky a haptika. Odtud můžete zvýšit nebo snížit hlasitost upozornění nebo zapnout Tichý režim stejně jako v Ovládacím centru.

Tiché upozornění
Pokud máte watchOS 5 nebo novější, můžete nastavit, jak vás aplikace upozorní přímo z oznámení. Otevřete Centrum upozornění, přejeďte prstem dolů z Apple Watch a posuňte upozornění zprava doleva a odkryjte tlačítko (…) a (X). Tlačítko (…) umožňuje spravovat budoucí výstrahy z aplikace, zatímco (X) jednoduše odmítne toto jediné upozornění.

Pokud nechcete, aby vám z této aplikace přicházely upozornění, můžete zvolit Tiché upozornění. V budoucnu vás aplikace nebude nikdy upozorňovat a bude se objevovat pouze v Oznamovacím centru v iPhonu.

Nerušit a Režim kina
Funkce Nerušit zabraňuje tomu, aby vám chodily upozornění, pokud vám někdo volá, nebo jakékoliv další upornění. Můžete ho rychle zapnout nebo vypnout z Ovládacího centra pomocí ikony měsíce stejně jako Tichý režim, nebo můžete přejít do aplikace Watch v iPhonu. Ve výchozím nastavení je tento režim stejný pro Apple Watch i Phone; nastavte jej na jedno a změní se v obou. Můžete toto nastavení ale změnit. Chcete-li cvičit v klidu, můžete zapnout funkci Nerušit při cvičení z aplikace Watch v iPhonu. Tato funkce se automaticky nastaví při zahájení tréninku a po ukončení tréninku vypne.

Režim kina je kombinací tichého režimu a Nerušit, a zakazuje probuzení, což způsobí, že se vaše Apple Watch nerozsvítí, když zvednete zápěstí. Režim kina je ideální, když jste v kině či divadle, nebo když spíte a lze jej zapnout a vypnout z ovládacího centra pomocí ikony masky.

Zdroj: 9to5mac.com