Společnost Facebook poskytla podrobnosti o sdílení dat. Facebook popírá obvinění, které tvrdí, že soukromé zprávy lidí sdílí se svými partnery bez jejich vědomí. V příspěvku na webu dnes společnost Facebook vysvětlila, že spolupracuje s partnery na integraci funkcí pro zasílání zpráv.



Tato integrace umožňuje lidem posílat zprávy i na jiné platformy, pokud použili Facebook pro přihlášení. Jedno takové partnerství je například se společností Spotify, které umožňuje lidem posílat, co zrovna poslouchají. Podobná funkce byla k dispozici také na Netflixu. Původní zpráva The New York Times uvedla, že Facebook umožňuje těmto společnostem číst, psát a odstraňovat soukromé zprávy uživatelů, což společnost popírá.

Tato partnerství byla odsouhlasena prostřednictvím rozsáhlých jednání a dokumentace, která podrobně popisuje, jak by třetí strana využívala rozhraní API a k jakým údajům může a nemůže mít přístup. „V průběhu let jsme zkoušeli různé způsoby, jak Netflix učinit více sociálním. Jedním příkladem je funkce, kterou jsme spustili v roce 2014, která umožňovala členům doporučit televizní pořady a filmy svým přátelům z Facebooku přes Messenger. Nikdy ale nebyla příliš populární, takže jsme ji zrušili v roce 2015. Nikdy jsme ale neměli přístup k soukromým zprávám na Facebooku a ani k ničemu jinému.“

Zdroj: 9to5mac.com