Hotel Marriott International je nejnovější společností, která oznamuje rozsáhlý hackerský útok databáze zákazníků. „Přijali jsme opatření k vyšetření a řešení incidentu týkajícího se bezpečnosti dat.“



Šetření zjistilo, že k databázi byl neoprávněný přístup, který odhalil některé informace o hostech. Společnost říká, že i když byly údaje o kreditní kartě šifrovány, hackeři pravděpdobně získali šifrovací klíče. Informace přibližně 327 milionů hostů obsahují kombinaci jména, adresy, telefonního čísla, e-mailové adresy, čísla pasu, informací o účtech Starwood Preferred Guest („SPG“), datum narození, pohlaví a datum rezervace. Některé informace obsahují také čísla platebních karet a data vypršení platnosti platebních karet, ale čísla platebních karet byly zašifrovány pomocí šifrování Advanced Encryption Standard (AES-128). K dešifrování čísel platebních karet jsou zapotřebí dvě součástky a Marriott v tomto okamžiku nedokázal vyloučit možnost, že hackeři obě získali.

Apple Pay nabízí ochranu proti tomuto typu hacku, protože skutečné údaje o kartě nejsou nikdy předány společnosti. Váš iPhone, Apple Watch nebo Mac generuje jednorázový kód, který se používá místo čísla karty. Jakmile je transakce dokončena, kód nelze nikdy znovu použít. Služba Apple Pay může být použita na webu, a to buď ze zařízení iOS nebo z počítače Mac. Ale relativně málo internetových stránek v současné době nabízí Apple Pay jako platební možnost, takže pro většinu online nákupů – ať už nakupujeme zboží, rezervujeme letenku nebo rezervujeme hotelovou místnost – musíme předat podrobnosti o naší kartě. Bylo by skvělé, aby všechny společnosti co nejdříve přijaly Apple Pay, aby se snížilo toto riziko.

Zdroj: 9to5mac.com