Analytik Jun Zhang je novým investorem, který předpovídá, že Apple by mohl snížit produkci iPhonů o další 4 miliony kusů během prvního čtvrtletí roku 2019. Zhang tak předpokládá, i přestože Apple produkci iPhonu XS a iPhonu XR už jednou snížil.



Ve své poznámce pro investory, Zhang tvrdí, že Apple čelí výzvám v Číně, zejména v souvislosti se zatčením finančního ředitele Huawei Meng Wanzhou. Zatčení CFO Huawei by pro Apple mohlo znamenat, že budou vystaveni riziku odvetných opatření. Jak uvedl Seeking Alpha, Zhang ve své poznámce poukazuje na to, že čínské společnosti nabízejí výhody těm, kteří si vybrali Huawei oproti Apple. Některé firmy v Číně podporují své zaměstnance při koupi telefonů Huawei namísto Applu.

Zhang konkrétně předpovídá, že Apple v prvním čtvrtletí roku 2019 sníží produkci iPhonu XR o zhruba 2,5 milionu kusů, a produkce iPhonu XS by se měla snížit o 1 milion kusů. The Wall Street Journal minulý měsíc oznámil, že Apple snížil objednávky pro iPhone XS a iPhone XR. Tato zpráva naznačila, že Apple se snaží předpovídat poptávku pro nejnovějších modelech iPhonů. Tržní kapitalizace společnosti Apple k 20. prosinci klesla na 744 miliard dolarů.

Zdroj: 9to5mac.com