Nejnovější bezpečnostní chyba Facebooku odhalila fotografie až 6,8 milionu uživatelů. Společnost dnes sdílela na své stránce pro vývojáře, že chyba umožnila třetím stranám, prohloížet si fotky od uživatelů Facebooku.



Jak uvádí TechCrunch, Facebook dnes ve svém příspěvku dále uvedl, že k chybě došlo v době od 13. do 25. září. Chyba ovlivnila tyto uživatele: Když někdo udělil svolení, aby aplikace mohla přistupovat k fotografiím na Facebooku, zpravidla je udělen přístup k fotkám, které lidé sdílejí na časové ose. V tomto případě chyba potenciálně umožnila vývojářům přístup k dalším fotografiím, jako jsou například fotografie sdílené na stránkách Marketplace nebo v příbězích.

Chyba také ovlivnila fotografie, které lidé nahrali na Facebook, ale rozhodli se je nezveřejnit. Společnost se domnívá, že chyba ovlivnila až 1500 aplikací třetích stran od téměř 900 vývojářů, které používá až 6,8 milionů uživatelů. Facebook říká, že pracuje na vytváření nástroje pro vývojáře, který bude schopen zjistit, kteří uživatelé byli touto chybou ovlivněni. Bude také informovat uživatele upozorněním na Facebooku. Co se týče omluvy, společnost zveřejnila pouze velmi krátkou zprávu: „Je nám líto, že se to stalo.“

Zdroj: 9to5mac.com