Netflix již neumožňuje novým členům, aby se přihlásili k odběru předplatného pomocí nákupu v aplikaci prostřednictvím iTunes. Zdá se, že změna byla provedena koncem minulého měsíce.



Počátkem tohoto roku společnost Netflix testovala vypnutí možností odběru v aplikaci v několika zemích. Netflix uvádí, že tento test skončil a změna byla zavedena do celé platformy. Jak je popsáno na stránce podpory společnosti, volba platby prostřednictvím iTunes již není k dispozici novým zákazníkům. Ti, kteří v současné době platí své předplatné prostřednictvím služby iTunes, mohou tak učinit i nadále dokud nebude tato možnost zcela zrušena.

Uživatelé iOS, kteří se chtějí zaregistrovat do služby Netflix, budou nyní muset provést registraci prostřednictvím webové stránky Netflix. Společnost Netflix tuto změnu pravděpodobně provedla, aby nemusela Apple platit provizi za předplatné. Apple účtuje 30 procentní provizi za předplatné během prvního roku poté, co se ředplatitel zaregistruje na službu a poté 15 procent za každý další rok. Netflix nemusí zaplatit poplatek za odběr ze zákazníků, kteří se zaregistrují mimo App Store.

Zdroj: macrumors.com