Konec roku 2018 se blíží. Během posledních několika měsíců jsme vyzdvihli několik užitečných aplikací pro Mac a pro zařízení iOS a dnes ve videu a článku níže naleznete výběr nejlepších aplikací, které jsme v průběhu roku vyzkoušeli.



Mac

Paste (379 Kč) – Paste je správce, který sleduje a organizuje všechny soubory, fotografie, adresy URL a úryvky textu, které jste zkopírovali a vložili do počítače Mac. Nabízí velké možnosti vyhledávání, takže můžete vždy najít to, co hledáte. Umožňuje také přístup k věcem, které často kopírujete a vkládáte, zatímco vlastní zkratky usnadňují kopírování a vkládání. Stáhnout si ji můžete z Mac App Store, ale zkušební verze zdarma je k dispozici také na webových stránkách Paste.

Station (zdarma) – Station je aplikace, která je navržena tak, aby umožnila ukládání a shromažďování všech webových aplikací na jednom snadno přístupném místě. Namísto toho, aby se otevřely desítky karet jako Gmail, Twitter, Instagram a Slack, můžete je všechny přemístit do aplikace Station pro rychlejší a efektivnější přístup. Station je v podstatě webový prohlížeč, který má lepší rozložení pro přístup k webovým aplikacím.

Sip (9,99 dolarů) – Sip je aplikace užitečná pro umělce, designéry, interiérové dekoratéry, vývojáře aplikací a další tvůrce. Sip umožňuje vytvářet a organizovat palety barev, ke kterým lze snadno přistupovat a sdílet se všemi oblíbenými aplikacemi, jako jsou Photoshop, Xcode, Illustrator, Skica a další. Výběr barev z libovolného zdroje je stejně jednoduchý jako stisknutí kláves.

Bartender 3 (15 dolarů) – Bartender 3 je oblíbená aplikace pro Mac, která vám umožňuje uspořádat a skrýt ikony na liště menu počítače. Pomocí nástroje Bartender můžete umístit položky, které používáte nejčastěji a minimalizovat všechny ostatní za ikonu Bartender.

NightOwl (zdarma) – NightOwl je jednoduchá aplikace, která je navržena tak, aby vám poskytla větší kontrolu nad tmavým režimem. Přidává tmavý režim do lišty nabídek, takže ho můžete zapnout a vypnout bez nutnosti otevřít systémové předvolby.

iOS

Procreate (249 Kč) – Procreate je populární a známá aplikace pro malování. Vzhledem k tomu, že je k dispozici pro iPad již řadu let, tým Procreate měl spoustu času, aby provedl vylepšení. Aplikace byla optimalizována pro Apple Pencil, takže můžete snadno vytvářet umělecká díla. Obsahuje přizpůsobitelné kartáče, podporu vrstev a mnoho dalšího.

LumaFusion (499 Kč) – Pokud chcete upravovat video na iPadu, ale chcete něco víc než iMovie, LumaFusion je skvělá volba. Pomocí této aplikace můžete dělat vše, co byste udělali pomocí počítače, jako je ořez klipů, přidávat přechody, upravovat barvy, přidávat efekty a titulky, zvuk a rychlé převíjení vpřed a vzad.

Bear (Free) – Bear je kódovací a poznámková aplikace, která má jednoduché rozhraní a bohatou sadu funkcí. Je k dispozici v zařízeních iOS a Mac a nabízí podporu Apple Pencil, možnost exportu, pokročilý editor značek s podporou více než 20 programovacích jazyků, funkce SmartData Recognition a mnohem více. Bear je zdarma ke stažení, ale pokud chcete synchronizovat poznámky mezi zařízeními, odemknout motivy a použít pokročilé možnosti exportu, je vyžadován nákup v aplikaci.

Alto’s Odyssey (129 Kč) – Alto’s Odyssey je očekávané pokračování populární hry Alto’s Adventure z roku 2015. Stejně jako originál, Alto’s Odyssey je nekonečná hra s nádhernou grafikou, ale tentokrát se odehrává v písku místo ve sněhu.

Grimvalor (79 Kč) – Grimvalor, od týmu, který vyvinul oblíbenou hru Swordigo, je tradiční hra se skvělou grafikou a spoustou obsahu. Stejně jako u většiny her tohoto druhu je myšlenka bojovat s příšerami, prozkoumávat prostředí a shromažďovat kořist, abyste mohli projít příběhem. Cena je jednotná, nejsou potřeba žádné nákupy v aplikaci.

Zdroj: macrumors.com