Společnost Loup Ventures již druhý rok po sobě provedla test s inteligentními asistenty Google Assistant, Siri a Amazon Alexa, aby zjistila, který z nich je nejchytřejší. Není překvapením, že Google Assistant znovu zvítězil.



Z více než 800 otázek, Google Assistant pochopil 100% toho, co bylo požádáno, a odpověděl správně. Siri odpověděla jen na 74,6% otázek správně a pochopila 99,6%. Amazon Alexa porozuměla 99% otázek a na 72,5% z nich odpověděla správně. Cortana společnosti Microsoft pochopila 99,4% otázek, ale odpověděla jen na 63,4% z nich. Google Home odpověděl správně a pochopil všech 800 otázek.

HomePod správně odpověděl 75% a nepochopil pouze 3 otázky, Amazon Echo správně odpověděl na 73% a nepochopil 8 otázek a Cortana správně odpověděla na 63% a nepochopila jen 5 otázek. Tato čísla by neměla být tak překvapivá a skutečně se blíží k tomu, co jsme viděli z jiných podobných testů. Samotné otázky byly rozděleny do pěti kategorií: Místní, Obchod, Navigace, Informace a Příkaz. Google Asistent vyhrál ve všech, kromě jedné z těchto kategorií, kde byla lepší Siri, a to příkazy.

Zdroj: 9to5mac.com