Společnost Google vydala minulý týden Chrome 71, ale i v poslední verzi webového prohlížeče stále chybí podpora tmavého režimu v macOS Mojave. Naštěstí se zdá, že se to počátkem příštího roku změní.



Jak bylo zmíněno na webu Reddit, Google nedávno předložil změnu kódu, která nabídne tmavý režim v Chromium, který je základem prohlížeče Chrome. Změna kódu prošla procesem testování a bude k dispozici v budoucí verzi prohlížeče Chrome. Existuje několik různých sestav Chrome, které Google používá k pomalému testování a zavádění nových funkcí. Veškeré změny kódu začínají v Chromium a poté se dají z Canary na Chrome Dev a dále z Chrome Beta do Chrome, stabilní verze je pak vydávána všem uživatelům zhruba každých šest týdnů.

Tmavý režim změní vzhled pro většinu rozhraní prohlížeče Chrome, včetně hlavního menu, tabulek, nabídek, záložek, stavového řádku a dialogových oken. Úvodní stránka s vyhledáváním Google bude mít i černé pozadí, pokud budete mít v Předvolby systému povolen tmavý režim. Tmavý režim by měl být k dispozici začátkem roku 2019. Mezitím je pro prohlížeč Chrome k dispozici řada temných motivů třetích stran, ale lišta vždy zůstává bílá, protože není dovoleno používat celé motivy. Tmavé motivy třetích stran jsou také k dispozici pro webové stránky, jako je Facebook, Google, YouTube, Gmail, Reddit a Twitter.

Zdroj: macrumors.com