Forbes společně se společností Just Capital vytvořili žebříček nejlepších amerických korporací. Klíčovými faktory žebříčku jsou zacházení se zaměstnanci (25% bodová váha) a péče o zákazníky (18% bodová váha). V žebříčku hrají roli i další lidské faktory jako jsou „produkty“, „životní prostředí“ a „leadership“.



Microsoft se umístil na celkovém prvním místě, Google Alphabet bylo oceněno třetím místem. Apple se tento rok posunul na 16. místo oproti minulému roku, kdy byl na 34. místě. Apple je hodnocena jako druhá nejlepší firma v kategorii „technologie a hardware“, na prvním místě je Cisco (Microsoft patří do kategorie „software“).

Forbes poskytl stručné vysvětlení, proč byl tento seznam sestaven. Společně s Just Capital se zeptali 81 000 Američanů na to, co očekávají od největších amerických firem. Nejčastějšími odpověďmi bylo spravedlivé ohodnocení práce, dobré zacházení se zákazníky a bezpečnost jejich dat, vyrábět kvalitní výrobky, minimalizovat jejich dopad na životní prostředí, zavázat se k etickému a rozmanitému vedení a vytvářet pracovní příležitosti. S těmito prioritami se Forbes a Just Capital zaměřili na 890 největších veřejně obchodovatelných společností, aby zjistili, které nejlépe splňují očekávání Američanů. Výsledkem je žebříček 100. nejlepších společností.

Zdroj: 9to5mac.com