Máme nový rok a Apple oficiálně nedodržel svůj slib, že vydá nabíjecí podložku AirPower v roce 2018. Společnost Apple v září roku 2017 představila AirPower, krátce po vydání zařízení iPhone X.



Apple uvedl, že se v roce 2018 vydá AirPower, bezdrátové nabíjecí příslušenství, které nabízí velkou aktivní nabíjecí oblast, která umožní uživatelům iPhone 8, iPhone 8 Plus nebo iPhone X současně nabíjet až tři zařízení, včetně Apple Watch a AirPods. Poté Apple nevydal žádné oznámení o AirPower po mnoho měsíců. Po události v září roku 2018 společnost odstranila z internetových stránek veškeré zmínky o tomto příslušenství.

Sonny Dickson sdělil, že Apple čelí technickým problémům s AirPower, včetně přehřátí. Před několika dny vývojář Steve Troughton-Smith uvedl, že slyšel, že Apple tyto problémy překonal a doufejme, že to bude vést k brzkému vydání AirPower.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1079868533889290240

Podle analytika Ming-Chi Kuo, společnost Apple může vydat AirPower na konci čtvrtého čtvrtletí roku 2018 nebo na počátku prvního čtvrtletí roku 2019, což naznačuje, že AirPower by mohla být vydána v období až do března. Zpožděné vydání AirPower je pravděpodobně důvodem, proč Apple zatím nevydal nové pouzdro s podporou bezdrátového nabíjení pro AirPods, který je na stránkách Apple stále uveden jako momentálně nedostupný. Stejně jako AirPower, Kuo uvedl, že toto pouzdro může být vydáno do prvního čtvrtletí roku 2019.

Zdroj: 9to5mac.com