AirPower je nabíjecí podložka navržená společností Apple k nabíjení iPhonu, Apple Watch a AirPods. AirPower je patentovaná a kombinuje nejméně dvě různé metody bezdrátového nabíjení – Qi a pak nabíječku pro Apple Watch, která je induktivní a není založená na Qi.



Je navržena tak, že můžete umístit iPhone, AirPods nebo Apple Watch na libovolnou část podložky. AirPower je dostatečně velká pro nabíjení všech tří zařízení najednou, přičemž samotná AirPower je připojena k externímu zdroji napájení pomocí kabelu USB-C. V plánech společnosti Apple AirPower také obsahuje funkci, která umožňovala iPhonu zobrazit úroveň nabíjení všech zařízení na podložce.

Kde je AirPower?
Společnost Apple nedodržela původní termín uvedení a zatímco pravý důvod neuvedla, některé zprávy naznačují, že existují vážné problémy týkající se výroby, které je třeba vyřešit. Apple byl nucen odložit AirPower po potížích, které se týkaly nabíjení více zařízeních, chybami softwaru a přehřátí. Zdá se, že Apple se nevzdal AirPower a nové informace dokonce naznačují, že vydání by mohlo být již brzy.

Kdy bude AirPower k dispozici?
Společnost Apple představila AirPower v září 2017 společně s iPhone 8, 8 Plus a iPhone X a v té době uvedla, že bude vydána někdy v roce 2018. Rok 2018 skončil a Apple neposkytl žádné další oficiální informace o tom, kdy bude vydána. Nedávná zpráva od dodavatelského řetězce Apple naznačuje, že výrobní problémy byly vyřešeny. AirPower se údajně začne vyrábět 21. ledna a Apple plánuje ji brzy vydat. Co to znamená brzy, je nejasné, ale pokud hromadná výroba začíná koncem ledna, mohli bychom se ji dočkat v únoru.

Kolik bude AirPower stát?
Apple nikdy neinformoval o tom, kolik bude AirPower stát. Čínští investoři v srpnu 2018 navrhli, že by mohla stát přibližně 147 dolarů. V listopadu roku 2017 polská webová stránka navrhla, že by mohla stát 199 dolarů. Vzhledem k tomu, že obě tyto zprávy pocházejí od doby před výrobou AirPower, nejsou obzvlášť spolehlivé, ale domníváme se, že je reálné očekávat cenu ve výši přibližně 130 až 200 dolarů.

Které zařízení budou pracovat s AirPower?
iPhone
– všechny iPhony kompatibilní s Qi budou pracovat s AirPower, což zahrnuje iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR.
AirPods – Nabíjení AirPods bude vyžadovat speciální bezdrátové pouzdro, které ještě není k dispozici a pravděpodobně bude vydáno společně s AirPower.
Apple Watch – AirPower bude pracovat s Apple Watch Series 3 a novějšími. Není kompatibilní s Apple Watch Series 2 a staršími.

Zdroj: macrumors.com