Indie je pro Apple velmi důležitým trhem, ale do dnešního dne mu bylo vyčítáno, že zde prakticky neexistuje použitelná navigace v jejich mapách a právě to se nyní změnilo. Navigace obsahuje podrobné pokyny pro chůzi a jízdu, s možnostmi rezervovat jízdu přes Uber a Ola, které se také zobrazují v aplikaci.



Zatím chybí i pro uživatele v Indii informace o veřejné dopravě, pokyny pro jízdní pruhy a omezení rychlosti, i když vzhledem k tomu, že přidání podrobných pokynů je součástí neustálého zlepšování aplikací Apple Maps, je pravděpodobné, že to bude následovat.

Rival Google Mapy jsou v Indii navigační aplikací už určitou dobu díky jízdním, pěším a veřejným dopravním prostředkům. Uživatelé aplikace také profitovali z vývoje specifických regionálních vlastností, jako je režim „dvoukolový„, který poskytuje uživatelům motocyklů a skútrů zkratky v různých městech. 

Naproti tomu navigace společnosti Apple v zemi přicházejí s určitou kritikou, přičemž někteří uživatelé volají po doplnění údajů.

Zavedení podrobných pokynů přichází téměř tři roky poté, co společnost Apple oznámila zahájení vývojového centra založeného v Hyderabadu zaměřeného na zdokonalování aplikací Apple Maps v Indii.