Apple sdělil, že v první polovině letošního roku uvede na trh dva nové iPady, včetně nového iPadu Mini 5. Společnost DigiTimes dnes zveřejnila zprávu, v níž zdůrazňuje stabilní spolupráci pro dodavatele Apple – General Interface Solution (GIS) a TPK Holding.



Společnost Apple údajně plánuje vydat v první polovině roku 2019 dva iPady, včetně páté generace iPadu Mini a dalšího levnějšího iPadu. Tvrzení vychází ze zprávy, kterou v minulém měsíci zveřejnila společnost China Times. Tato zpráva tvrdila, že se Apple připravuje na představení nového iPadu Mini v první polovině roku 2019 a dalšího iPadu ve dvou verzích, přičemž alespoň jeden bude obsahovat 10-palcový displej a užší rámeček. Analytik Ming-Chi Kuo prohlásil v říjnu, že Apple pracuje na nové verzi iPadu Mini s novým procesorem a levnějším displejem.

Apple neaktualizoval iPad Mini od září 2015, ale zařízení bylo slevněno v březnu 2017. Pokud jde o levnější iPad, společnost Apple předtím oznámila, že v roce 2019 představí dva levnější iPady, aby zvýšila růst prodeje tabletů. 9,7-palcový iPad byl naposledy aktualizován v březnu 2018. Dnešní zpráva z DigiTimes uvádí, že GIS dodá více než 40 procent displejů pro nové iPady, zatímco TPK a O-film Technology poskytnou zbývajících 60 procent.

Zdroj: macrumors.com