Apple diskutoval s vývojáři o připravované herní službě. Zpráva cituje pět nejmenovaných zdrojů, které tvrdí, že služba funguje jako „Netflix pro hry“ a poskytne placeným uživatelům přístup k balíčku her.



Společnost Apple začala v druhé polovině roku 2018 soukromě diskutovat o této službě s herními vývojáři. Není jasné, kolik bude předplatné stát, nebo jaké hry bude Apple nabízet. Apple má momentálně App Store, které je plné her pro iPhone, iPad a iPod touch, Mac a Apple TV, ale mnoho z nich je také k dispozici zdarma, nebo s nákupy v aplikaci. Nová služba je momentálně v raných fázích vývoje, a mohla by zvýšit viditelnost placených titulů, jako je Alto’s Odyssey a Monument Valley.

Apple nedávno rozšířil ochrannou známku pro iPod touch, aby zahrnovala také herní konzoli. Zatímco prodeje tohoto zařízení nejsou příliš dobré, zprávy naznačují, že Apple může plánovat sedmou generaci iPod touch, což by pravděpodobně bylo jedním z nejlevnějších variant pro hraní her. Očekává se také, že společnost Apple zahájí tento rok služby založené na předplatném pro televizní pořady a filmy a časopisy a noviny.

Zdroj: macrumors.com