Apple tento týden propustil více než 200 zaměstnanců, kteří pracovali na „Project Titan“. Mluvčí Apple potvrdil propouštění, ale uvedl, že Apple nadále pracuje na autonomním systému.



Podle uvedeného prohlášení byli někteří bývalí zaměstnanci Project Titan přesunuti do jiných částí společnosti. „Máme neuvěřitelně talentovaný tým, který pracuje na autonomních systémech a souvisejících technologiích. Jelikož se tým soustřeďuje na několik klíčových oblastí pro rok 2019, některé skupiny se přesouvají do projektů v jiných částech společnosti,“ řekl mluvčí. V srpnu společnost Apple najala bývalého vedoucího Tesly Douga Fielda, který vedl Project Titan, takže jsme očekávali spíše jiný tah pod tímto novým vedením. Apple začal pracovat na Project Titan v roce 2014 a v té době se říkalo, že společnost pracuje na vývoji elektrického vozidla na tajném místě poblíž hlavního sídla společnosti.

Vedlejší problémy, vnitřní spory a další problémy ovlivnily vývoj vozu a v roce 2016 nové informace uvedly, že Apple odložil své plány vývoji vozidla a místo toho se soustředil na systém. Spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo, který často přesně předpovídá plány společnosti, se rovněž domnívá, že Apple Car je ve vývoji a bude vydán v letech 2023 až 2025. V červnu 2017 potvrdil generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, že Apple pracuje na autonomním softwaru, což je neobvyklý krok, jelikož Apple často nesdílí podrobnosti o produktech, které jsou stále ve vývoji.

Zdroj: macrumors.com