Společnost First Alert představila nový detektor kouře a oxidu uhelnatého Safe & Sound, který může být použit i jako reproduktor. Nový detektor bude také kompatibilní s HomeKit, což umožní ho ovládat pomocí aplikace Domácnost a hlasovými příkazy Siri.



Druhá generace Safe & Sound je vybavena technologií Wi-Fi, která poskytuje rozšířené a silnější připojení v celém domě, podle First Alert, a také bude podporovat AirPlay 2, umožňující streaming hudby ze zařízení Apple. Dektekor má vestavěný reproduktor s mikrofonem s potlačením šumu a je k dispozici buď s integrovaným systémem Amazon Alexa nebo s Google Assistant.

Pomocí Amazon Alexa si například uživatelé mohou pustit hudbu z Amazon Music nebo Spotify, přečíst si novinky, zkontrolovat počasí, ovládat další inteligentní domácí zařízení a tak dále. Co se týče samotného detektoru, upozornění vám přijde na telefon v případě nouze, ať už jste doma nebo ne. Cena zatím nebyla zveřejněna. Původní model je v současné době v prodeji za 199,99 dolarů na Amazonu.

Zdroj: macrumors.com