Společnost Kwikset dnes na CES 2019 představila nový inteligentní  zámek s podporou HomeKit nazvaný Premis. Zatímco ceny nebyly zveřejněny, stávající Premis stojí 229 dolarů.



Premis umožňuje majitelům domů odemknout a zamknout dveře čtyřmi různými způsoby: pomocí aplikace Domácnost v systému iOS, použitím hlasových příkazů Siri, zadáním hesla na dotykové ploše nebo pomocí klíče. A s HomePodem, Apple TV nebo iPadem nastaveným jako domácí centrum, lze zámek ovládat i mimo domov. Lze ho také přidat do scén HomeKit. Když přijedete domů, můžete například říct Siri „I’m home“ a zámek se odemkne, možná i se světly, které se rozsvítí. Uživatelé mohou přiřadit až 30 přizpůsobitelných uživatelských kódů pro hosty s použitím aplikace Kwikset Premis pro iOS, která také umožňuje uživatelům spravovat tyto uživatelské kódy, sledovat činnost zámku, stav zámku, přijímat oznámení o zámku, a více.

Aplikace je zdarma v App Store. Společnost Mighton představila také inteligentní zámek Avia, který funguje na vícebodových zamykacích dveřích. Zámek bude k dispozici v květnu 2019, podle Apple, který poskytl souhrn nedávno oznámených příslušenství kompatibilních s HomeKit, které budou představeny na CES 2019. Cena nebyla zveřejněna. K dispozici jsou i různé další dveřní zámky podporující systém HomeKit, jako jsou Schlage Sense, August Smart Lock Pro a Yale Assure.

Zdroj: macrumors.com