SanDisk dnes představil nový flash disk, který má nejvyšší kapacitu na světě, nabízí celkem 4TB úložiště. Tento flash disk je zatím ale pouze prototyp, a proto ještě není k prodeji.



Flash disk o velikosti 4 TB USB by byl hodně drahý, protože i flash disky s kapacitou 2 TB stojí více než 1 000 dolarů, ale dokazuje to rozhodně pokroky v technologii ukládání dat. Společnost SanDisk představila také další nové disky a novou službu Flashback pro zálohování. SanDisk Extreme Pro Portable SSD je navržen tak, aby nabízel přenosovou rychlost 1 GB/s a je odolný proti IP55. K dispozici bude na jaře v kapacitách 500 GB, 1 TB a 2 TB.

Služba Flashback je k dispozici pro dva USB disky SanDisk, SanDisk Ultra Flash Drive a SanDisk Ultra Fit. Flashback nabízí možnost zálohování, která vytváří online kopii obsahu jednotky USB, takže uživatelé mohou prohlížet, vyhledávat a sdílet soubory i v případě ztráty disku nebo na jiném místě. Spolu s těmito produkty společnost Western Digital představila nový disk My Passport Go s kapacitou 500 GB až 1 TB.

My Passport Go je vybaven vestavěným kabelem USB-A a rychlostí přenosu až 400 MB/s. Disk je chráněn odolným gumovým povrchem. Společnost Western Digital neposkytla konkrétní údaje o vydání a ani o tom, kolik bude disk stát.

Zdroj: macrumors.com