Po rozhodnutí společnosti Foxconn rozšířit své působení mimo Čínu plánuje další dodavatel Apple udělat totéž. Financial Times dnes ráno oznámil, že Pegatron bude stavět výrobní továrnu ve třech nových zemích: Indie, Indonésie a Vietnam.



V současné době společnost Pegatron představuje zhruba 30 procent z objednávek společnosti Apple. Pegatron se dosud spoléhá téměř výhradně na Čínu, ale nyní to hodlá změnit a rozšiřuje své působení i do jiných zemí. Prezident Pegatron SJ Liao uvedl, že společnost brzy ohlásí další podrobnosti. Rychlost expanze však bude záviset na pokračující obchodní válce mezi USA a Čínou. Pegatron se v oznámení nezmínil o plánech s Apple, že to ale má souvislost je více než jasné.

Trhy v Číně s telefony a spotřební elektronikou se zpomalily a přiměly společnosti, aby se soustředily na další velké trhy, jako je například Indie. Zpráva minulý týden navíc uváděla, že vedoucí pracovníci společnosti Foxconn mají v příštím měsíci v Indii diskutovat o výrobě vlajkových iPhonů v zemi. Zpráva společnosti The Financial Times dodává, že  Pegatron investoval 213,5 milionu dolarů do indické dceřiné společnosti a získal práva na užívání půdy ve Vietnamu. To dále potvrzuje zprávy o rozšířené výrobě iPhonů v zemi.

Zdroj: 9to5mac.com