Firma Corel koupila populární softwarovou společnost Parallels. Parallels stojí za aplikacemi jako Corel Draw, WordPerfect a Painter Pro. Corel to oznámil v tiskové zprávě minulý týden.



Corel Corporation v této zprávě oznámil, že získal firmu Parallels, která je nejlépe známá pro svůj nejprodávanější software pro systém, díky kterému můžete používat Windows na Macu. Corel nyní nabízí kompletní produktovou řadu Parallels, včetně Parallels Desktop pro Mac, Parallels Toolbox pro Windows a Mac, Parallels Access, Parallels Mac Management pro Microsoft a Parallels Remote Application Server (RAS). „Jsme rádi, že přivítáme zaměstnance firmy Parallels do naší společnosti Corel.

Díky kombinované síle našich technologií a týmů vidíme obrovské příležitosti, jak růst a jak říditt úspěch našich podniků a především spokojenost zákazníků,“ řekl Patrick Nichols, generální ředitel Corel. Pokud jde o budoucnost, společnost plánuje rozšířit své softwary pro všechny operační systémy. Zatím nebyly zveřejněny podrobnosti o kupní ceně. Parallels 14 je jedním z nejpopulárnějších způsobů, jak spustit systém Windows na Macu, aniž byste museli restartovat počítač, abyste mohli přepínat mezi operačním systémem macOS a operačním systémem Windows.

Zdroj: 9to5mac.com