Foxconn opět mění plány pro svoji továrnu ve Wisconsinu ve Spojených státech, podle nové zprávy, kterou dnes zveřejnila agentura Reuters. Původně se zde měly vyrábět velké displeje pro televize a také malé až středně velké displeje pro telefony.



Podle nové zprávy se zde společnost bude zaměřovat hlavně na výzkum a vývoj. Foxconn zamýšlí najmout několik inženýrů a výzkumných pracovníků namísto pracovníků pro výrobu. Plány na výrobu displejů pro telefony pro společnosti, jako je Apple, byly buď výrazně zmenšeny nebo zcela zrušeny. Tyto informace pochází od Ludwiga Woo, asistenta generálního ředitele Foxconn. Ačkoli společnost dosud oficiálně tuto změnu neohlásila, Woo říká, že Foxconn v současné době ve Wisconsinu nebuduje továrnu.

Woo poznamenává, že výhodnějším řešením je vyrobit LCD displeje v Číně a Japonsku, dopravit je do Mexika pro finální montáž a zhotovit výrobky v USA. Foxconn nejprve uvedl, že zde bude zaměstnávat až 13 000 pracovníků. V posledních týdnech společnost potvrdila, že do konce roku 2020 zpomalila tempo náboru, a to až na 5 200 lidí. Nyní zdroj uvádí, že momentální počet zaměstnanců je něco kolem 1 000, kteří mají být zaměstnání na začátku. Není jasné, zda Foxconn stále plánuje zaměstnat 13 000 pracovníků, a pokud ano, kdy k tomu dojde.

Zdroj: macrumors.com