Společnost Apple zveřejnila nový článek o podpoře, který poskytuje přehled o tom, jak je vyroben produkt iPad 2018, což je jednoznačně v návaznosti na zprávy od uživatelů, kteří dostali v poslední době ohnuté iPady. Samozřejmě se jedná hlavně o iPady Pro, to je zaviděno novým designem s vyčnívajícím fotoaparátem. iPady mohou být ohnuté v toleranci 400 mikronů, to je ovšem už viditelné lidským okem.



Apple dále uvádí: „Poprvé na iPadu se tyto pásy vyrábějí procesem, který se nazývá společné tvarování. Při tomto vysokoteplotním procesu se plast vstříkne do přesně mletých kanálků v hliníkovém plášti, kde se váže na mikropóry v hliníkovém povrchu. Po ochlazení plastů je celý obal dokončen s přesným CNC obráběním, což umožňuje bezproblémovou integraci plastů a hliníku do jediného, ​​silného krytu.“

Znovu však Apple zdůrazňuje, že tolerance je pro modely z roku 2018 ještě přísnější oproti předchozím iPadům. Apple vyzývá každého, kdo věří, že se jeho iPad Pro ohýbá nad hranici tolerance 400 mikrónů, aby se obrátil na podporu společnosti Apple. Potvrzuje, že se záruka vztahuje na škody „způsobené vadou materiálů nebo zpracováním“.

Zdroj: 9to5mac.com, macrumors.com