iPhone SE byl úžasný telefon, když byl vydán. Bylo to zařízení s nadčasovým designem a moderními funkcemi. Ale vyplatí se ještě stále zakoupit si téměř tři roky staré zařízení? Podívejte se na video, kde si ukážeme jeho silné a slabé stránky.



Nadčasový design

iPhone SE představuje design s vylepšenými zkosenými hranami, představující vrchol designu společnosti Apple pro své telefony. iPhone SE také postrádá vystouplý fotoaparát, který se objevil v designu od iPhone 6. iPhone SE má tedy naprosto hladký zadní kryt, což vypadá skvěle. Je to takový nadčasový design, že iPad Pro přijal podobný vzhled, i když s vystouplým fotoaparátem.

Apple nabídl malý a snadno ovladatelný telefon. Společnost si tedy v roce 2016 uvědomila, na co zřejmě zapomněla v následujících letech: ne každý potřebuje nebo dokonce má rád obrovské telefony, jako je iPhone XS Max.

Díky pouhému 4-palcovému displeji se iPhone SE snadno vejde do ruky nebo do kapsy či kabelky.

Rychlost
S vydaním iOS 12 se zlepšil výkon, takže starší telefony, jako je iPhone SE, pracují rychleji než dříve.

Touch ID
iPhone SE obsahuje Touch ID. V roce 2018 se ve všech nových telefonech objevilo Face ID. Přestože iPhone SE obsahuje ještě starou metodu ověření, je to stále skvělé zařízení, který nabízí perfektní uživatelský zážitek.

Jack pro sluchátka
iPhone SE byl vydán na jaře roku 2016, několik měsíců předtím, než byl vydán iPhone 7 bez jacku pro sluchátka. iPhone SE byl poslední iPhone, který Apple vydal s tímto jackem, což je samo o sobě pro některé uživatele lákavé.

12 megapixelový zadní fotoaparát
Zadní fotoaparát v iPhone SE je překvapivě dobrý. Nejen, že získáte skvělé fotografie, ale také můžete mít Live fotografie, jako pomocí iPhone 6s a novějších.

Životnost baterie
Životnost baterie na iPhone SE je překvapivě slušná ve srovnání s nynějšími iPhony. iPhone SE nabízí 13 hodin používání internetu a 13 hodin přehrávání videa.

iPhone SE je určitě skvělý, ale buďme upřímní, moderní iPhony mají:

Lepší, větší displeje
Není to jenom o tom, že displeje na novějších iPhonech jsou mnohem větší, ale je to také o kvalitě displeje – rozlišení, kontrast, úhel pohledu a široká podpora barev – to je opravdu výjimečné.

Lepší fotoaparáty
Dalším zřejmým rozdílem jsou lepší fotoaparáty. Nejnovější iPhony společnosti Apple mají také 12 megapixelové širokoúhlé zadní fotoaparáty, avšak s f/1,8 a rychlejšími senzory.

Lepší reproduktory
Nové iPhony se hodně zlepšily co se týče kvality zvuku. iPhone SE má jediný špičkový reproduktor umístěný v pravém dolním rohu, zatímco nové iPhony jsou vybaveny stereofonními reproduktory, které jsou výrazně hlasitější a jasnější než jeden reproduktor na iPhone SE.

Ovládání gesty
Nyní, když nové iPhony nemají Home Button, gesta se používají téměř na všechno. Například posun nahoru ze spodní části obrazovky pro návrat na domovskou obrazovku se zdá být přirozenější než stisknutí Home Button.

Face ID
Face ID je rozhodně lepší biometrické řešení než Touch ID. Nevyžaduje nic jiného, než aby se uživatel podíval na svůj telefon, aby ho odemknul.

Měl by Apple vytvořit nový iPhone SE?
Měl by Apple vydat nový iPhone SE? Je určitě dobrý nápad, aby Apple vydal také menší iPhone, inspirovaný iPhonem SE, který je u uživatelů oblíbený.

Představte si iPhone SE s designem od okraji k okraji. To by umožnilo využít mnohem více místa i na tak malém zařízení.

Nyní si představte, že by obsahoval fotoaparát podobný iPhone XR, rychlejší čip A12 Bionic, OLED displej a funkce jako Face ID. Byl by to určitě iPhone, který by byl nesmírně populární pro ty, kteří nemají rádi velké telefony.

Zdroj: 9to5mac.com