Apple plánuje vydat iPhone se třemi objektivy v letošním roce, podle zprávy Bloomberg, což potvrzuje mnoho předchozích zpráv, které jsme již mohli od ledna vidět. V dnešním článku si přiblížíme, jaké iPhony budou v roce 2020.



Stejně jako The Wall Street Journal, Bloomberg uvádí, že v letošním roce bude nástupce iPhone XS Max obsahovat trojitý objektiv a nástupci iPhone XS a iPhone XR budou obsahovat dvojitý objektiv. Třetí objektiv umožní větší zorné pole, širší rozsah zoomu a zachycuje více pixelů. Společnost Apple zjevně pracuje na funkci, která by využívala tyto možnosti k poskytnutí nástrojů pro automatickou úpravu fotografie nebo videa. Pracuje se také prý na vylepšené verzi funkce „Live Photos“. Technologie objektivu bude od roku 2020 ještě pokročilejší v rámci rozšířené reality. Podle společnosti Bloomberg bude iPhone v tomto roce obsahovat laserový 3D fotoaparát, který nabídne výrazné zlepšení AR.

Umožní to také přesnější hloubkové vnímání a lepší umísťování virtuálních objektů a výsledkem budou fotografie, které budou lépe schopné zachytit hloubku. Přední fotoaparát v nynějších iPhonech používá 3D technologii, ale protože je infračervený a není laserový, pracuje pouze ve vzdálenosti 25 až 50 centimetrů. Dodavatelem nového systému by mohla být společnost Sony. Bloomberg potvrzuje, že se Apple skutečně zaměřil na uvedení 3D kamerového systému již do letošních iPhonů, ale nakonec odložil své plány. iPhony v roce 2020 budou také vybaveny třemi čočkami, zdokonalenými nástroji pro fotografování a výkonnějšími procesory.

Zdroj: macrumors.com