Amazon má své kamerové zvonky, které dokáží rozeznávat obličeje a právě tyto přenosy včetně záznamů ze zvonků byly v nešifrované formě a plně k dispozici zaměstnancům. Amazon získal firmu na zvonky za více než 1 miliardu dolarů, ale laxní přístup k soukromí zákazníků je více než zarážející. Navíc se nemělo jednat pouze o zvonky umístěné venku, ale i kamerové systémy uvnitř domů. Na kamerách je zachyceno mnoho situací od libání lidí až po střílení a krádeže.



Technická podpora měla přítup na nefiltrované hodinové záznamy z kamer a živé přenosy. Co je překvapivé, že obsah nebyl omezen pouze na zaměstnance, kteří se zabývají zákazníky. Podle zdrojů měli zaměstnanci blažený postoj k tomuto případnému porušení soukromí. Další skupina vývojářů na Ukrajině měla rovněž plný přístup k nešifrovanému obsahu z domácností z celého světa.

Vtipný je i důvod, proč obsah nebyl šifrován a to z důvodu spojených nákladů s implementací. Od akvizice Amazonem se údajně zavádělo stále více omezení, i když je zaměstnanci mohli stále obejít.