Už nějaký ten rok používáte iPhone a možná je to už několikáté vaše Apple zařízení. Myslíte si, že znáte všechny tipy a triky, které jsou k dispozici? My si v dnešním článku ukážeme ty hlavní a uvidíte, že budete sami překvapeni.



Znovu otevřít poslední uzavřenou záložku Safari – Pokud v aplikaci Safari stisknete tlačítko „+“ ve spodní části displeje, můžete znovu otevřít karty, které jste nedávno zavřeli.
Nastavte minutku pro hudbu – chcete poslouchat hudbu, než usnete, ale chcete, aby se vypnula po uplynutí nastaveného času? V aplikaci Hodiny zvolte Minutka, v možnosti Po skončení přejděte na konec a vyberte možnost Zastavit přehrávání. To zastaví hudbu, když skončí limit.
Přesunutí více aplikací – Pokud přesouváte aplikace na obrazovce Plocha, dlouze stisknete jeden z nich a potom klepnete na jiné najednou, můžete je seskupit a přesunout.
3D Touch – Máte spoustu aplikací ve složkách? Pokud má některá z vašich složek malý červený znak, můžete použít 3D Touch a zjistit, v které aplikaci máte zprávu.
Rychlý přístup k nastavení – v aplikacích jako Zprávy nebo Fotky a chcete se dostat rychle do Nastavení? Stačí použít příkaz pro Siri „Settings“ a otevře se.
Historie písní – V aplikaci iTunes Sore najdete seznam všech písní, které jste kdy identifikovali pomocí Siri. Stačí klepnout na tlačítko tří čárek v horní části displeje a pak zvolit „Siri.“
Zamknuté aplkace – společnost Apple neumožňuje přístupové kódy pro jednotlivé aplikace, ale existuje řešení pomocí funkce Čas u obrazovky. Přejděte do aplikace Nastavení Čas u obrazovky – Limity pro aplikace a nastavte 1 minutový limit na Všechny aplikace a kategorie. Přidejte aplikace, které nechcete uzamknout, a zbytek bude vyžadovat přístupový kód.

Zdroj: macrumors.com