S AirPods můžete poslouchat muziku přibližně pět hodin a dvě hodiny telefonovat na jedno nabití a pokud je nabijete 15 minut, můžete až tři hodiny poslouchat muziku nebo více než hodinu telefonovat.



Během používání uslyšíte tón, když je baterie nízká a další tón těsně před vybitím. Ale nemusíte čekat na tyto tóny, abyste věděli, jak jsou vaše AirPods nabité. Zde je několik dalších způsobů, jak to zkontrolovat.

V iPhonu
Pokud nepoužíváte AirPods, otevřete pouzdro a držte ho v blízkosti svého iPhone. Stav nabití vašich AirPods a jejich pouzdra by se měl objevit na obrazovce zařízení, také uvidíte jednotlivé procentní hodnoty obou sluchátek. Můžete také zkontrolovat stav nabití vašich AirPods pomocí widgetu, k němuž přistupíte tak, že přejdete nahoru přes uzamčenou obrazovku.

Pokud používáte obě AirPods, bude widget zobrazovat jedno procento pro oba, které bude zaokrouhleno podle sluchátka s nejnižší baterií. Pokud umístíte některý z AirPods do svého pouzdra, widget vám ukáže jednotlivé procenta, stejně jako aktuální úroveň nabíjení samotného pouzdra.

Pokud jste fanoušek Siri a máte na sobě AirPods, můžete použít příkaz jako například „How is the battery life of my AirPods?“ a měli byste dostat odpověď.

V Apple Watch
Můžete zkontrolovat úroveň baterie vašich AirPods z Apple Watch. Chcete-li tak učinit, přejděte do Ovládacího centra na Apple Watch. Přetáhněte prstem nahoru, stiskněte dolní okraj obrazovky a přetáhněte ovládací centrum nahoru. Pak klepněte na ikonu baterie.

Na pouzdře
Pokud jsou vaše AirPods v pouzdře, indikátor uvnitř pouzdra ukazuje stav nabití vašich AirPods.

Pokud tomu tak není, indikátor zobrazuje stav pouzdra. Zelená znamená, že je nabité a žlutá, že je potřeba ho nabít.

Zdroj: macrumors.com