Dnes se na Twitteru objevily fotografie nezveřejněného iPadu mini s jiným hardwarovým vybavením než předchozí generace. Fotografie sdílela osoba, která používá pseudonym Mr. White. Stejný uživatel sdílí mnoho fotografií, které se v posledních měsících zdají být prvotními prototypy produktů Apple spolu s komponenty.



Aktuální iPad mini 4 má podobný design antény, ale zaoblený obdélník je vyplněn plasty, aby byl zajištěn řádný přenos signálů z bezdrátového čipu uvnitř. Apple později vylepšil design antény a potřeboval pouze úzký pás pro mobilní připojení na modelech iPad Pro 2017. To naznačuje, že iPad mini ve fotografiích by mohl být novým modelem ve vývoji. 

Kromě toho iPad mini na fotografiích vypadá shodně s iPad mini 4, s konektorem pro sluchátka, bočními ovládacími prvky hlasitosti, Lightning konektorem, dvěma reproduktory v dolní části a podobně. V tabletu chybí také LED blesk vedle zadní kamery, což je v souladu s každou předchozí generací iPad mini. 

Ming-Chi Kuo uvedl, že Apple plánuje představit nový iPad mini v první polovině roku 2019. Pokud je to pravda, tak bude iPad mini 4 obsahovat rychlejší procesor s několika dalšími drobnými vylepšeními.