Společnost Apple kvůli závažné chybě, která se objevila, deaktivovala funkci skupinové volání ve FaceTime na svých serverech. To znamená, že není třeba vypínat FaceTime, jelikož tento problém souvisí právě s touto funkcí.



Zatímco čekáme na aktualizaci softwaru, která by měla přijít tento týden, je zde několik alternativ, které můžete používat, dokud nebude problém vyřešen.

Facebook Messenger
Pravděpodobně nejlepší řešení, protože většina lidí má Facebook účet. Společnost představila skupinové volání koncem roku 2016 a bezproblémově funguje na všech zařízeních. Toto je nejbezpečnější řešení, protože nevyžaduje, abyste si stáhli samostatnou aplikaci nebo nainstalovali plugin, pokud již máte aplikaci Facebook Messenger. Kromě videohovorů získají uživatelé přístup ke všem standardním funkcím.

Skype
Skype je dobré řešení v případě, že pokud většina lidí, které znáte, má již účet Skype. Je zdarma a nemá žádná omezení. Kromě toho získáte funkce, jako například volání, kde někteří uživatelé mohou být pouze slyšet, zatímco jiní ve skupinovém volání mohou použít i video. Skype může také pracovat jako systém pro zasílání zpráv s podporou tradičních textových zpráv. Jedinou nevýhodou je, že uživatelé musí být „online“, aby mohli volat nebo přijímat hovory. Zvláště na počítačích Mac nebo PC budete muset mít spuštěnou aplikaci Skype ze které budete dostávat také oznámení.

Houseparty
Pokud hledáte něco víc než jen aplikaci pro skupinové volání, Houseparty je skvělé řešení.
Kromě videohovoru vám umožňuje hrát hry a na rozdíl od aplikace FaceTime, můžete nechat hlasovou zprávu, pokud nezastihnete toho, komu voláte.

Zdroj: 9to5mac.com