Apple dnes zveřejnil první beta verzi iOS 12.2 pro vývojáře a přesto, že nepřináší tolik nových funkcí, jako bychom mohli očekávat, k dispozici je několik drobných vylepšení, které je třeba znát.



Níže uvádíme všechny nové funkce a změny, které jsme v iOS 12.2 objevili

Apple News – iOS 12.2 rozšiřuje poprvé dostupnost aplikace Apple News v Kanadě se zdroji zpráv dostupnými buď v angličtině nebo francouzštině.
Podpora HomeKit TV – Společnost Apple nedávno oznámila, že podpora HomeKit přichází na několik televizorů třetích stran a iOS 12.2 představuje funkci, která umožňuje uživatelům přidávat své televizory do systému HomeKit.
Ovládací prvky pro televizory – Otevřete aplikaci Domácnost, klepnutím na ikonu vlevo nahoře uvidíte aktualizované nastavení, které umožňuje vybrat, kdo bude mít přístup k obsahu a odesílat obsah do vašich reproduktorů a televizorů.
TV Remote – Funkce pro Apple TV Remote v Ovládacím centru byla přepracována se zjednodušeným vzhledem, který využívá celý displej a odstraňuje Home Button.
Nová ikona pro zrcadlení obrazovky – v Ovládacím centru je upravená ikona Zrcadlení obrazovky.

Wallet – rozhraní Wallet bylo mírně vylepšeno. Tlačítko info bylo přemístěno na začátek a místo volby můžete klepnout na jiné karty ve spodní části aplikace. Informace o transakcích jsou nyní jasněji uvedeny, s delší historií. Hlavní rozhraní Wallet je z velké části nezměněno, ale tlačítko „+“ pro přidání nové karty je nyní černé místo modré.

Apple Pay Cash – v aplikaci Wallet je možnost „Přidat peníze“, když vyberete kartu Apple Pay Cash. Předtím jste potřebovali přejít do podrobnějšího zobrazení Apple Pay Cash, abyste přidali peníze na kartu.

Nová ikona AirPlay – K dispozici je také nová ikona AirPlay při přehrávání do určitých zařízení.

Změna v prohlížeči Safari – Při zadávání vyhledávacího dotazu nebo webové stránky v hlavním panelu v Safari se v sekci Automatické vyplňování nyní zobrazují malé modré šipky. Klepnutím na šipku přidáte text do vyhledávacího pole, abyste získali více relevantních výsledků pomocí několika klepnutí.

Nezabezpečené weby – weby, které nepoužívají zabezpečené připojení HTTPS, jsou nyní v panelu nástrojů Safari uvedeny jako „Není zabezpečeno“. V předchozích verzích systému iOS se toto oznámení objevilo pouze na stránkách vyžadujících heslo nebo kreditní kartu.

Kvalita ovzduší v aplikaci Mapy – V aplikaci Mapy je k dispozici nová možnost zobrazování kvality ovzduší spolu s počasím. Může být aktivována v Nastavení.

Zdroj: macrumors.com