Tento týden se objevilo pár konceptů iPhonu s trojitým objektivem. Pokud se tyto zprávy potvrdí, bude to mít několik výhod. Třetí objektiv by nabídl pokročilé 3D snímání, lepší výkon při slabém osvětlení a lepší kvalitu fotografií.



Pokročilé 3D snímání
Apple opakovaně vyjádřil hluboký zájem o rozšířenou realitu. Třetí objektiv by pravděpodobně nabídl výrazné zlepšení 3D prostorového rozpoznávání, přičemž zpráva z minulého roku naznačuje, že schopnost snímání bude ještě pokročilejší než co nabízí systém TrueDepth na iPhone X. Tím by se otevřely dveře k dalšímu využití rozšířené reality.

Stejná zpráva tvrdí, že třetí objektiv nabídne stereoskopické zobrazování, ve kterém budou dva snímače schopny zachytit obraz jednoho objektu z různých úhlů.

Optický zoom
Třetí objektiv by pravděpodobně poprvé umožnil 3x optický zoom na iPhonu, což uživatelům umožní přiblížit obraz v hledáčku až 3x bez snížení kvality. Pro srovnání, iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS a iPhone XS Max jsou vybaveny 2x optickým zoomem.

Zlepšený výkon při nízkém osvětlení
Třetí objektiv by nabídl i lepší výkon při slabém osvětlení. Apple je silně zaměřen na fotografování. Na nejnovějších iPhonech například díky Smart HDR získáte fotografii se zvýrazněnými detaily. Díky režimu „Night Sight“ na Google Pixel 3 a Pixel 3 XL získáte skvělé snímky při slabém osvětlení a pomocí strojového učení zvolí správné barvy založené na obsahu obrazu. Výsledkem je mnohem jasnější fotografie v podmínkách slabého osvětlení, aniž byste museli používat blesk fotoaparátu. S třetím objektivem a zdokonaleným strojovým učením, možná Apple nabídne tak skvělý fotoaparát, který mu bude konkurovat.

Zdroj: macrumors.com