Apple plánuje vydat v letošním roce tři nové iPhony, podle zprávy z Wall Street Journal. Známý analytik společnosti Apple, Ming-Chi Kuo, řekl totéž v říjnu, ale dnes si představíme pár nových detailů. Pojďme se na to podívat.



Mělo by se jednat o následující modely:

  • Nástupce iPhone XR s LCD displejem a zadní kamerou s dvěma objektivy
  • Nástupce iPhone XS s OLED displejem a zadní kamerou s dvěma objektivy
  • Nástupce iPhone XS Max s OLED displejem a zadní kamerou se třemi objektivy
  • Všechny tři modely nemusí mít 3D Touch

Mnoho zpráv naznačovalo, že alespoň jeden nový iPhone v roce 2019 bude obsahovat zadní kameru se třemi objektivy, což by mohl být rys pro nejkvalitnější a nejdražší ze tří telefonů – iPhone XS Max. Třetí objektiv by umožnil pokročilé 3D snímání, lepší optický zoom a další funkce. Třetí objektiv by také odlišoval od sebe iPhone XS Max a iPhone XS. Tyto dva telefony jsou velmi podobné, přičemž jediný rozdíl je větší displej a delší životnost baterie u iPhone XS Max.

Nástupce iPhone XR může obsahovat zadní kameru s dvěma objektivy. Společnost Apple propagovala iPhone XR, jako levnější telefon, který obsahuje hodně funkcí obsažených v iPhone XS a XS Max. Apple může odstranit 3D Touch z celé své řady iPhonů pro letošní rok, podle zprávy. Jedná se o zprávu, kterou jsme již slyšeli, a pravděpodobně to znamená, že by se rozšířila funkce Haptic Touch. Nakonec zpráva tvrdí, že Apple zvažuje konec používání LCD displejů a přesun na OLED displeje v roce 2020.

Zdroj: macrumors.com