AirPods byly původně vydány v prosinci roku 2016, což znamená, že je to více než 2 roky od doby, kdy se poprvé dostaly na trh. Bezdrátové sluchátka od společnosti Apple se za tu dobu staly neuvěřitelně populární.



Přečtěte si, co všechno víme o připravovaných AirPods.

Zdraví
Zaměření společnosti Apple na zdraví se rychle zvětšuje. Minulý měsíc společnost vydala aplikaci EKG na Apple Watch Series 4, zatímco aplikace Zdraví se stává populárnější mezi uživateli. Zpráva od společnosti Digitimes tento týden uvedla, že Apple hodlá do AirPods 2 v letošním roce přidat funkce monitorování zdraví. Co přesně to znamená, zatím není jasné, ale Bloomberg minulý rok oznámil, že Apple zvažoval přidání biometrických snímačů do AirPods. Společnost Apple také minulý měsíc získala patent, který ukazuje, jak by mohly AirPods obsahovat tyto snímače.

Design

 

Když byly AirPods poprvé vydány v roce 2016, nebyly příliš dobře hodnoceny za to, že jsou dlouhé a mají jasně bílý design. Od té doby se však design AirPods stal ikonickým, zejména proto, že se staly stále populárnější u široké veřejnosti. Tento týden však Digitimes uvedl, že za účelem přidání výše uvedených zdravotních funkcí budou nové AirPods obsahovat nový design. Bloomberg minulý rok také oznámil, že Apple vyvinul voděodolnou verzi AirPods. V současné době AirPods nenabízejí žádnou formu odolnosti proti vodě, což by mohlo přispět k jejich využití při tréninku. Není ale jasné, jak by mohl Apple změnit design, ale mnozí uživatelé touží po různých barvách, jako je černá nebo prostorově šedá. Všechno jsou ale zatím pouze spekulace.

Hey Siri

Začátkem tohoto týdne vydala společnost Apple první beta verzi iOS 12.2 a rychle jsme zaznamenali tabulku nastavení „Hey Siri“ v AirPods. V současné době, pokud chcete použít Siri na AirPods, musíte ji aktivovat tak, že klepnete na jedno ze sluchátek.

Bezdrátové nabíjení

Spolu s iPhonem X v roce 2017 oznámila společnost Apple bezdrátovou nabíjecí podložku AirPower. Ve spojení s nabíjecí podložkou Apple uvedl, že vydá bezdrátové nabíjecí pouzdro pro AirPods. S bezdrátovým nabíjecím pouzdrem budete moci jednoduše umístit AirPods na bezdrátovou nabíječku. V ideálním případě bude AirPods podporovat Qi, abyste ho mohli používat s libovolnou nabíječkou, ale je také možné, že bezdrátové nabíjení bude omezeno na AirPower, stejně jako technologie bezdrátového nabíjení v Apple Watch.

Čipy

AirPods jsou napájeny čipem W1 společnosti Apple, ale Apple od té doby začal používat svůj čip W2 v posledních modelech Apple Watch. Zdá se, že AirPods 2 budou také obsahovat čip W2, stejně jako Bluetooth 5.0. Toto vylepšení by umožnilo lepší dosah, rychlost a další. Budete moci být dále od zařízení, ke kterému jsou vaše AirPods připojeny, a také by nabízelo ještě rychlejší párování a přehrávání.

Cena a datum vydání
Stejně jako u většiny produktů Apple, předpovídání ceny je těžké. Zprávy dodavatelského řetězce nejsou obecně přesné, pokud jde o detaily, jako je cena a to platí i u AirPods. V současné době se AirPods prodávají za 4 990 Kč. Co se týče AirPods 2, vůbec by nebylo překvapující, kdyby Apple zvýšil cenu. Zpráva společnosti Bloomberg v loňském roce dokonce uvedla, že Apple pracuje na prémiové verzi AirPods. Pokud jde o datum vydání, Digitimes oznámil tento týden, že Apple vydá AirPods 2 během první poloviny roku 2019. Dále s ohledem na odkazy na AirPods 2 nalezené v iOS 12.2, zdá se, že budou vydány společně se systémem iOS 12.2.

Zdroj: 9to5mac.com