Pokud jste v uplynulých letech navštívili jakýkoli obchod Apple, patrně jste pozorovali malé roboty Sphero pilotované dětmi testujícími příslušenství připojené k iOS. V závislosti na návštěvě můžete také zaznamenat propracované vzory vytvořené z modré malířské pásky na podlaze obchodu.



Tyto bludiště se používají jako kurz pro hru Sphero Maze Challenge Kids Hour, oblíbený program Today at Apple. Zatímco bludiště začaly s rudimentárním uspořádáním sloužícím jako překážkové kurzy pro roboty, rostoucí množství obchodů změnilo vzory bludiště na novou uměleckou podobu, která dodává další kouzlo kreativity.

Jeden z nejčasnějších příkladů tématického Sphero bludiště uveřejněného na Instagram s hashtag #spheromazechallenge se objevil v květnu 2018, kdy se ukázalo, že bludiště připomínající Hvězdu smrti ze Star Wars je řízeno roboty Sphero R2-D2 a BB-8.

Cílem hry Sphero Maze Challenge je jednoduchý, ale cenný: naučit se kódovat programováním pohyby na iPadu, které navigují vašeho robota z bludiště. Kromě programu Apple, Sphero poskytuje vlastní příručku pro bludiště a dokonce prodává speciální bludiště v rámci iniciativy Sphero Edu learning.