Společnost Apple vyměnila celkem 11 milionů baterií iPhone v programu výměny baterií, který byl zaveden na konci roku 2017. Tato informace byla sdílena Timem Cookem na nedávném setkání se zaměstnanci společnosti Apple.



Apple vyměnil zhruba o 9 až 10 milionů baterií více, než v předchozím roce, řekl Cook. Apple obvykle každoročně vyněbí 1 až 2 miliony baterií. Společnost Apple nyní očekává příjmy ve výši 84 miliard dolarů, což představuje pokles z 89 až 93 miliard dolarů. Apple představil program výměny baterií po aktualizaci iOS 10, která představila funkci správy napájení, která zpomalila výkon některých starších telefonů. Funkce správy napájení byla navržena tak, aby zabránila neočekávaným vypnutím a prodloužila životnost iPhone. Společnost Apple se omluvila za tento problém a zavedla program výměny baterií, aby uklidnila zákazníky.

V zařízení se špatnou baterií, ve kterém dochází ke zpomalení díky funkci správy napájení, nahrazení baterie obnoví plnou funkčnost, což nepochybně přimělo některé zákazníky, aby vyměnili baterii u svého iPhonu. V únoru 2018 Cook uvedl, že společnost Apple neuvažovala o tom, že by program výměny baterií ovlivňoval nákup nových iPhonů, ale je zřejmé, že nakonec to dopad mělo. „Udělali jsme to proto, že jsme si mysleli, že je to správná věc pro naše zákazníky,“ řekl Cook v té době. „Nevím, jaký dopad to bude mít na naše investory,“ dodal.

Zdroj: macrumors.com