Facebook čelí hněvu společnosti Apple kvůli zneužití certifikátu určeného pro interní použití. Aplikace Facebook Research, která používala tento certifikát údajně porušovala zásady App Store a jak se ukázalo, Google dělá přesně to samé.



Podle společnosti TechCrunch nabízí Google od roku 2012 aplikaci s názvem „Screenwise Meter“, která používá tento certifikát. Google soukromě zve uživatele starších 18 let ke stažení Screenwise Meter, aplikace, která je určena ke shromažďování informací o používání internetu, včetně podrobností o tom, jak dlouho jste na stránce byli. Požádáním uživatelů o stažení aplikace může Google obcházet pravidla App Store, která zabraňují aplikacím shromažďovat tyto údaje od uživatelů.

Apple dnes ráno požádal Facebook o stažení aplikace Facebook Research z App Store pro přesně stejnou činnost. Aplikace Screenwise Meter, kterou společnost Google používá, umožňuje uživatelům získat dárkové karty za sdílení dat o aplikacích. Apple by také mohl potrestat společnost Google stejným způsobem, jakým potrestal společnost Facebook, a to zrušením všech vnitřních aplikací, které používají stejný certifikát.

Zdroj: macrumors.com